Održan i drugi Dan zdravlja u Premanturi

Ove subote 20. lipnja u Premanturi održan je Dan zdravlja “Srce, zdravlje i Vi” kojeg provodi Općina Medulin u partnerstvu s Općinom Vrhovine. Ovoga puta edukativni seminar o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti održao je doktor Đeiti Prvulović iz specijalne bolnice Medico. Građani Premanture su provjerili svoju razinu šećera u krvi, indexa tjelesne težine, tlaka kao i besplatno se savjetovali s doktorom. Održala se i edukativno – kreativna i gastro radionica o bilju i biljkama zdravima za srce. Sudionici radionice su se okušali u pripremi tradicionalnih biljnih čajeva i napitaka.

Cilj projekta je osigurati stjecanje zdravih životnih navika ciljnih skupina što će rezultirati stvaranjem potencijala za dug, zdrav i kvalitetan život stanovništva prije nego što se pojave zdravstveni problemi ili ugroženost zdravlja.  Javno zdravstvenim akcijama, savjetovanjima liječnika, kreativnim radionicama, izložbama i sportskim događanjima, koji će se održati do kraja listopada, doprinijet će se povećanju znanja i svijesti stanovništva.

Projekt “Čuvajmo srce” ukupne vrijednosti 493.152.79 kuna financirane u stopostotnom iznosu od strane EU. Cilj projekta je osigurati stjecanje zdravih životnih navika ciljnih skupina što će rezultirati stvaranjem potencijala za dug, zdrav i kvalitetan život stanovništva prije nego što se pojave zdravstveni problemi ili ugroženost zdravlja.

Organizacija seminara je financirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.